Historia 100 years and kicking

Vuonna 1912 skånelainen maanviljelijä Anders Andersson rakennutti Nybrogatanin ja Riddargatanin kulmaan suuren ja ylellisen kiinteistön kansallisromanttiseen tyyliin. Sieltä alkoi Nordic Gallerian historia, josta tuli Tukholman eksklusiivisten huonekalujen ja modernin muotoilun ilmeinen kohde.
Huutokauppahalli Modernit autot & antiikkihuonekalut

Rakennuksen valmistumisen jälkeen vuonna 1912 avattiin Nybrokatu 11:n tiloihin huutokauppahalli . Alkuperäisenä tarkoituksena oli järjestää taiteen ja antiikkihuonekalujen laadukkaita huutokauppoja, mutta tämä ajatus hylättiin. Sen sijaan yritys siirtyi myymään laadukkaita antiikkihuonekaluja. Jonkin ajan kuluttua myymälän suurta tilaa täydennettiin automyynnillä, jonka myötä syntyi hieman outo yhdistelmä, kun antiikkihuonekaluja ja moderneja autoja myytiin saman katon alla.
Autojen myynti kuitenkin lopetettiin, kun Anders Anders Anderssonin veljenpoika Carl-Otto Heigard otti yrityksen haltuunsa vuonna 1929. Sen sijaan Heigard täydensi huonekalukauppaa taidegallerialla ja perusti vuonna 1933 nimen Nordiska Galleriet, joka kuvasti yrityksen uutta suuntaa. Samana vuonna rekisteröitiin AB Nordiska Galleriet -niminen yhtiö - osakeyhtiö, joka johtaa yritystä vielä tänä päivänäkin.
Carl-Magnus Heigard tanskalainen aikakausi & tunnetut huonekalunäyttelyt

1940-luvulla Carl-Magnus Heigard (Carl-Ottos Heigardin poika) otti yrityksen haltuunsa ja aloitti konseptin uudistamisen. 1950-luvulla Nordiska Gallerietissa alkoi niin sanottu "tanskalainen aikakausi", joka alkoi kuuluisalla huonekalunäyttelyllä, jossa oli esillä Nanna ja Jörgen Ditzelin, Jörgen Höjin ja Finn Juhlin kaltaisten suunnittelijoiden huonekaluja. Vuonna 1954 suunnittelija Jörgen Höj suunnitteli Nordic Galleryn uuden logon. Samaa logoa käytettiin vuoteen 2017 asti.
Viva l'Italia Cassina ja B&B Italia esitellään Ruotsissa

Näyttelyiden perinne jatkui Inspiration -63 -näyttelyllä, jossa olivat mukana muun muassa Börge Mogensen, Hans J. Wegner ja Jörgen Höj. Vuonna 1967 järjestetty Viva l'Italia -näyttely, jossa Tobia Scarpa ja muut olivat mukana ja jossa Cassina ja B&B Italia esiteltiin Ruotsissa, oli suuri menestys. 1970-luvun lopulla järjestettiin näyttely, jossa Eamesin pariskunta esitteli huonekalujaan Ruotsissa. Samana vuonna Tobia Scarpa suunnitteli myös Nordic Galleryn oman sohvan, Familjesoffanin, joka on edelleen huutokaupattavissa.
Kansainvälinen yhteistyöGiulio Cappellini ja Antonio Citterio

Vuonna 1982 Carl-Magnus Heigard siirsi yrityksen entiselle myymäläpäällikölle Anders Carnerudille. Yritys jatkoi näyttelyiden järjestämistä, näyttelyvieraina muun muassa Giulio Cappellini ja Antonio Citterio, jotka myöhemmin nousivat suuriksi muotoilualan tekijöiksi. 1990-luvun loppupuolella myymälää kunnostettiin perusteellisesti, ja alkuperäinen, vuodelta 1912 peräisin oleva lattia poistettiin. Ruudullisesta kivilattiasta tuli piirre, josta myymälä nykyisin tunnetaan ja siinä on myymälälle tunnusominainen kuviointi.
Uudet omistajat Tämän päivän tarina muotoutuu 
Anders Carnerud myi Nordiska Gallerietin 22 omistusvuoden jälkeen. Ostaja oli Olle Heigard, Carl-Magnus Heigardin veljenpoika ja siten yrityksen alkuperäisen perustajan Carl-Otto Heigardin sukulainen. Liiketoiminta jatkui samassa hengessä kuin ennenkin, keskittyen vahvoihin tuotemerkkeihin, tunnettuihin suunnittelijoihin ja moderniin muotoiluun. Vuonna 2011 avattiin Fritz Hansenin showroom, jolla on oma sisäänkäynti Riddargatanilta.
Vuonna 2016 Axel Söderberg osti yrityksen ja aloitti Nordiska Gallerietin uudistamisen ja nykyaikaistamisen uuden aikakauden. Laatu, osaaminen ja palvelu ovat keskiössä, ja suuri osa Nordiska Gallerietin entisistä loistopäivistä otettiin uudelleen käyttöön. Konseptia on virtaviivaistettu, ja nykyään seinillä roikkuu jälleen tunnettujen taiteilijoiden taidetta. Nordiska Gallerietissa vierailee taas kuuluisia suunnittelijoita, kuten Patricia Urquiola, joka esitteli uuden huonekalumallistonsa Cassinalle keväällä 2017. Kunnianhimo on kasvanut, ja tavoitteena on luoda maailman johtava design-yleisölle suunnattu myymälä.
Toivomme, että liitytte mukaan matkaamme. Kirjoitamme nyt yhdessä Nordic Gallery -kirjan seuraavaa lukua.