Källemo
Filosofia perustuu ajatukseen, että laatu on laaja käsite, jota ei voi mitata perinteisessä mielessä. Tärkein rakennuspalikka on visuaalinen pitkäikäinen laatu. Källemo luo huonekaluja, jotka välittävät ilmaisua, ja Källemon tavoitteena on työskennellä sellaisten suunnittelijoiden kanssa, jotka ovat yhtä lailla tietoisia siitä, että laatu on katoava käsite.


Småländska möbler som tål ”ö
Källemosin innovatiivinen yhteistyö alkaa vuonna 1981 Jonas Bohlinin Konstfackin opinnäytetyöstä, Betoni. Betonituoli ja veistos ovat esillä samanaikaisesti. Kymmenen vuotta myöhemmin tulee seuraava todellinen läpimurto, tällä kertaa Mats Theseliuksen ja rajoitetun painoksen ”älgskinnsfåtöljen” kanssa. Möbelniä pidetään modernin möbelnin suunnittelun lähtökohtana Ruotsissa, ja Theselius suunnittelee Källemolle useita muita teoksia. Näihin kuuluvat Aluminium Chair, Bruno, Ingo ja National Geographic skåpet. Theselius käyttää raakojen ja tyylikkäiden materiaalien, kuten kipsin, nahan, nahan ja hienompien puiden, yhdistelmää. Tuloksena on pohjoismaista eleganssia ja modernia.
Källemo on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä myös useiden suunnittelijoiden, kuten Gunnar Asplundin ja Thomas Sandellin, kanssa. Källemo on ollut estetiikan eturintamassa 1970-luvun alusta lähtien, ja sen ainutlaatuisten teosten joukossa on Sigurdur Gustafssonin suunnittelema A-Eki-tuoli, joka on valmistettu lehtikultaisesta pleksilasista. A-Eki tarkoittaa ”Varo! Naughty!” islanniksi, ja tuolia on saatavilla vain 19 kappaletta.
Pientä islantilaista yritystä johtavat nyt Sven Lundhin lapset Karin ja Erik. Källemo jatkaa toimintaansa samassa innovatiivisessa hengessä maailmassa, jossa taide ja toiminta kohtaavat uusilla tavoilla. Esteettisyys palkitaan yhtä lailla kuin kestävyys. Än nykyään luodaan huonekaluja, joiden pitäisi Sven Lundhin mukaan kestää kadun kulumista”.