Keittiöveitset
Ruoanlaitossa hyvällä veitsellä voi olla suuri merkitys. Erityisesti omiin tarpeisiin suunnitellut veitset helpottavat ruoanlaittoa ja antavat parempia tuloksia. Keittiöveitset on yhteisnimitys erilaisille veitsille, joita käytämme keittiössä. Niillä on erilaisia käyttötarkoituksia, ja ne eroavat toisistaan sekä muotoilultaan että käsiteltävyydeltään. Jos pitää huolen veitsistään, ne voivat olla pitkäikäinen investointi keittiössä. Laadukkaat ja hyvät veitset ovat välttämättömiä kaikille, jotka viettävät aikaa keittiössä.
ERITYYPPISET VEITSET RUOANLAITTOON
Yleisimmät veitset ovat kokkiveitsi ja Santoku-veitsi, jotka on yleensä valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kokkiveitset sopivat erinomaisesti sekä kokeneen kokin että aloittelijan ruokailuvälinelaatikkoon. Kokkiveitsessä on leveä, kupera terä, joka helpottaa leikkaamista leikkuulaudalla. Veistä voi käyttää kaikkeen lihasta vihannesten pilkkomiseen. Myös kuorintaveitsi on monipuolinen, mutta sen pienempi koko soveltuu esimerkiksi sipulin kuorimiseen. Santoku on japanilainen veitsi, ja siinä on usein hieman lyhyempi ja ohuempi terä, joka on kärjestä leveämpi. Tarjoamme huippulaadukkaita japanilaisia veitsiä japanilaiselta valmistajalta Miyabi. Fileointiveitsessä on puolestaan pitkä, taivutettava terä, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi kalan fileointiin. Aamiaisella käyttämillemme leipäveitsille on ominaista hammastettu terä, jonka avulla on helppo leikata viipaleita pehmeästä leivästä. Kokeile sitä ja huomaa ero laadukkaiden ruostumattomasta teräksestä ja hiiliteräksestä valmistettujen veitsien välillä, jotka voivat tehdä ruoanlaitosta helpompaa ja hauskempaa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu veitsisarja, hyvälaatuinen lihaveitsi tai japanilainen veitsi ovat myös hyviä lahjoja ruokaa rakastavalle ystävälle.
MITÄ VEITSIÄ TARVITSET?
Se, mikä veitsi kannattaa ostaa, riippuu tietenkin siitä, missä keittiössä ja kenen käytössä ne ovat. Erilaiset veitset, kuten satoku-veitsi ja japanilainen veitsi, sopivat eri ihmisille ja tietynlaiseen ruoanlaittoon. Veitsisarja, johon sisältyy kokkiveitsi, leipäveitsi, fileerausveitsi, kuorintaveitsi, santokuveitsi ja leikkuuveitsi, on yleensä hyvä lähtökohta.
KUINKA HUOLLAT VEITSIÄSI PARHAITEN
Nordiska Gallerietista löytyy erilaisia veitsiä ja korkealaatuisia veitsisarjoja. Investointi laadukkaisiin keittiöveitsiin on hyvä idea. Huolehtimalla veitsistä asianmukaisesti ne pysyvät hyvässä kunnossa pitkään. On suositeltavaa käyttää veitsen hiomakonetta tai teroitinta, jolla veitsen voi teroittaa niin, että sen terästä tulee yhtä terävä kuin se oli ostettaessa. Tylsä veitsi on sekä tehottomampi että vähemmän turvallinen. Jotkin veitset eivät myöskään ole astianpesukoneen kestäviä, sillä pesuaine syövyttää terän reunan ja voi aiheuttaa veitsien ruostumista. Jos haluat pitää veitsistäsi huolta, suosittelemme pesemään ne käsin ja pyyhkimään ne sen jälkeen liinalla. Esimerkiksi puinen veitsitukki on myös houkutteleva ja käytännöllinen tapa säilyttää veitsiä.
- Liedet
- Leikkuulaudat
- Veitsisetit
- Uunit
- Kahvikoneet ja Kahvinkeittimet
- Tiskitelineet
- Veitsenteroittimet ja teräkset
- Mandoliinit ja raastimet